sukan

PEMAIN SAYAP KDA FC IDAMKAN POSISI

Pemain sayap Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Amer Azahar akui bukan mudah untuknya membarisi kesebelasan utama skuad Sang Kenari yang akan bersaing di Liga Malaysia dan Piala AFC musim ini.

Ini kerana, dia akan bakal berdepan saingan yang s3ngit daripada barisan pemain lain dalam skuad naib juara Liga Super musim lalu itu.Tiada lagi jalan mudah buat saya kerana satu-satunya cara untuk beliau merebut kesebelasan utama adalah dengan memberi cabaran terbaik semasa perlawanan persahabatan dan sesi latihan dalam pasukan itu.

Saya akui agak sukar untuk mendapat tempat dalam kesebelasan utama kerana ramai pemain Kedah berkualiti dan tahap untuk bersaing sangat tinggi.Saya akan cuba pertingkatkan keupayaan dalam permainan dan terus perlu bekerja ker4s mencapai sasaran saya bersama Kedah,” katanya.

Pemain berusia 26 tahun itu teruja dapat beraksi bersama skuad Sang Kenari dan merasai semangat beraksi di Stadium Darul Aman.Apa yang menarik minat saya ialah persefahaman antara pemain dan jurulatih sangat baik dan saya dapat menyesuaikan diri dengan cepat,” katanya.

SUMBER:HMETRO

Amer mempamerkan aksi lincah sepanjang aksi pramusim dan dia turut mencetak satu gol ketika seri 1-1 menentang UiTM FC, 9 Februari musim lalu.