Dulu messi KEDAH, Kini messi KELANTAN FC

Kehadiran beliau bersama Kelantan FC musim 2022 diharap dapat membuka l3mbaran baharu buat bekas pemain Kedah dan Perak, Muhd Farhan Roslan selepas beberapa musim yang menc4bar dalam kariernya itu pada masa kini.

Bagaimanapun, menurut pemain berusia 25 tahun itu tidak mahu terlalu memberikan tek4nan kepada dirinya dengan meletakkan sebarang s4saran peribadi bersama pasukan Kelantan FC sebaliknya lebih mahu berikan tumpuan mendapatkan rentak serta memburu minit permainan.Tambahnya, kesuk4ran untuk bermain terutama dalam dua musim terakhir masih dirasai dan berharap situasi sama tidak lagi berlaku di Kelantan FC.

Sebelum musim ini berakhir, saya sebenarnya sudah mendapat tawaran dari Kelantan dan selepas berbincang dengan keluarga, saya buat keputusan untuk datang ke sini.Saya sahut cabaran ini adalah kerana mahu mendapat pengalaman baharu dan paling penting meraih seberapa minit permainan bagi membina semula keyakinan serta mencari kembali momentum seperti dahulu.

Masa di Perak, sebenarnya saya tidak alami sebarang kec3deraan yang membuatkan saya terpaksa berehat lama cuma mungkin bukan rezeki saya untuk bermain kerana seperti tidak berada dalam perancangan pasukan itu.

Tidak ada sebarang s4saran peribadi buat diri ini seperti jumlah jaringan atau bantuan jaringan mahu dilakukan, sebaliknya saya hanya janjikan mahu berikan terbaik serta bekerja ker4s jika diturunkan, ” katanya.Farhan yang sebelum ini diberi jol0kan ‘Messi Kedah’ semasa pembabitan awalnya pada tahun 2014, menjadi antara pemain yang sering kali diberi perhatian oleh peminat pasukan itu.

Bagaimanapun, mas3lah kec3deraan memberikan kesan terhadap Farhan sepanjang tujuh musim di Kedah yang memb4ntutkan peluangnya untuk menyerlah selain kebanjiran bakat-bakat muda dalam pasukan itu.

Musim lalu di Perak, dia yang dipinjamkan dari Kedah diturunkan dalam lapan perlawanan dan berjaya menjaringkan satu gol ketika membantu pasukannya membenam Sri Pahang 2-0.Sementara itu, Farhan mengakui kehadiran beberapa bekas pemain Kedah seperti Khairul Helmi Johari, Osman Yusoff dan Shahrul Igwan Samsudin juga sesuatu yang p0sitif namun perkara itu tidak menjadi keutamaan pasukan itu.

Bagi saya kehadiran rakan-rakan lama semasa di Kedah tidak memberikan apa-apa perbezaan kerana pemain lain juga umpama satu keluarga apabila saya rasmi bersama Kelantan FC untuk musim baru ini.

SUMBER:SH

Apa yang menyatukan kami adalah kami mahu buat merealisasikan impian Kelantan bermain di Liga Super pada musim 2023, itu jadi sasaran utama saya di sini.