Penjaga gol skuad Bawah 23 Meluahkan Perasaan

Penjaga gol skuad Bawah 23 Tahun Kebangsaan (B-23), Syed Muhammad Nasrulhaq Syed Bidin meluahkan nada kec3wa selepas g4gal membantu pasukannya layak ke peringkat separuh akhir kejohanan Persekutuan Bolasepak Asean (AFF) Bawah 23 tahun yang berlangsung di Phnom Penh, Kemboja bermula 14 hingga musim  26 Februari 2022.

Terdahulu pemain berusia 23 tahun kelahiran Kampung Bukit Tunggal, Kuala Terengganu itu mengharapkan penampilan pertamanya di pentas antarabangsa berakhir dengan kegembiraan, namun apa yang berlaku adalah sebaliknya walaupun pasukannya berpeluang luas untuk melangkah lebih jauh kerana hanya perlu bersaing dengan pasukan Laos sahaja.

Bagaimanapun penjaga gol Terengganu FC II (TFC II) itu menasihatkan dirinya dan rakan sepasukan agar menjadikan kek4lahan kepada Laos dalam dua pertemuan itu sebagai pengajaran berharga untuk kembali bangkit selepas ini akan menjadi realiti.

 

Pemain berketinggian 1.80 meter itu juga turut mengharapkan peminat setia dapat memberikan peluang dan sok0ngan padu kepada pemain muda negara untuk men3bus kekec3waan pada pada aksi pada masa yang akan datang.

Siapa yang tidak kec3wa keg4galan pasukan mara ke peringkat separuh akhir kejohanan itu, lebih-lebih lagi tumpas kepada Laos dalam dua perlawanan berturut-turut untuk musim ini.

 

 

Lagipun perlawanan kedua bertemu Laos itu adalah penampilan pertama saya di pentas antarabangsa, jadi sudah tentu saya mahu merakam detik indah bersama rakan sepasukan.Namun apa boleh buat kami tewas, mungkin nasib tidak menyebelahi kami dalam kejohanan ini walaupun rakan sepasukan sudah bekerja keras bermula wisel pertama ditiupkan pengadil sehinggalah minit terakhir perlawanan ini.

Semoga kek4lahan ini menjadi pengajaran berguna buat kami untuk kembali bangkit dalam kejohanan selepas ini selain pengalaman ini sebagai titik permulaan,” katanya ketika dihubungi melalui aplikasi WhatsApp.Terdahulu Syed Muhammad Nasrulhaq yang mengawal pintu gol negara melepaskan dua jaringan ketika pasukan negara tumpas 0-2 kepada Laos pada aksi kedua selepas tew4s 1-2 pada aksi pertama dalam kejohanan itu.

Kekal4han itu menyaksikan pasukan negara bimbingan jurulatih kelahiran Australia, Brad Maloney terpaksa mengucapkan selamat tinggal dalam saingan itu walaupun hanya berdepan Laos dalam peringkat Kumpulan B selepas Indonesia dan Myanmar terpaksa menarik diri berikutan ada pemain mereka dij4ngk!ti C0 vid-19.